Himmelen - et sted for meg?

Himmelen er et virkelig sted.

Alle mennesker er skapt til å leve evig, og evigheten begynner den dagen du blir unnfanget i mors liv. Men kommer alle mennesker automatisk til himmelen, når livet her på jorden er over?

De som tror på Jesus som deres Herre og Frelser er de som ender opp i himmelen. Les videre, så finner du mer ut av hvem Jesus er og hvorfor troen på han er avgjørende for din evighet.

 

Jesus- Frelser og Herre!

Vi bruker ofte begrepet fotballfrelst om mennesker som gir alt når de er tilskuere til en fotballkamp. Jubler, hoier og skjeller ut dommeren, både i tide og utide. De føler seg fullstendig fri, og blåser i vanlig høflighet, i 2 x 45 minutter... Og så, mens de sluntrer bort fra fotballarenaen, stilner jubelen, eller sinnet, skritt for skritt.

Å bli frelst betyr rett og slett å bli befridd, å bli fri og å omvende seg. Omvende seg vil si å slutte med en type oppførsel, og å begynne med en annen. Så frelst på fotball er virkelig en passende beskrivelse av enkelte fotballfans.

Vi kristne sier at Jesus er vår frelser. Og hvis Jesus skal kunne ha samme påvirkning på meg og deg, som fotball har på enkelte andre, da er Han sterke saker! Men det blir også utrolig viktig for deg å forstå hvorfor Jesus har slik forvandlende påvirkning, hva du blir befridd fra, hva du vender deg bort fra og hva du nå vender deg til!

Evig liv…?

Gud er god. Det er Han som har skapt DEG, og Han elsker DEG hele tiden og i enhver situasjon du befinner deg i. Men Gud er også ren, så ekstremt ren at ingenting skittent, eller en gang flekkete, kan være i nærheten av Han. Og akkurat det er et kjempeproblem for oss mennesker. Mye eller ørlite skitt- spiller ingen rolle for Gud. Ingenting urent kan være i nærheten av Han.

Men Gud ser ikke hovedsakelig på det ytre, så her dreier det seg ikke om en flekk gjørme eller sjokolade på dongribuksa. Nei, Gud ser vårt hjerte, våre tanker, ord og handlinger. En løgn i løpet av livet gjør at du ikke kan være i Guds nærvær og tilbringe evigheten med Han. Bibelen kaller dette synd.

Men Gud har selv skapt oss alle med en lengsel etter å kjenne Han og være Hans venn. Og Han har skapt oss med en visshet på at etter døden så må det jo være noe mer. Et evig liv… Men hvordan være sikker på at en kommer dit?

Fri vilje

Jeg hadde ikke likt å være en robot, og det tror jeg faktisk ikke du heller hadde. Men det måtte faktisk vært tilfelle hvis Gud skulle grepet overnaturlig inn hver gang det ble begått urett her på jorda.

Gud valgte å gi oss mennesker fri vilje da Han skapte oss. Han elsker oss og ønsker å være venn og Far til hvert enkelt menneske. Men Han vil at vi skal velge å elske Han tilbake av egen fri vilje. Ikke av tvang eller fordi vi er programmert til det.

Men Gud viste Sin kjærlighet til oss ved at Kristus døde for oss mens vi ennå var syndere. Romerne 5:8

Jesus

Bibelen sier at syndens straff er død. (Romerne 6.23) Det vil si at alle mennesker som vil være sammen med Gud må først straffes for sine feiltrinn. Og hvis straffen er en dødsdom, så er det jo ikke noe liv igjen å leve med Gud…

Vel, Gud har fiksa det! Jesus er din og min redning. Han valgte å ta på seg straffen for våre feiltrinn. Redningen, frelsen, er en gratis gave fra Jesus til alle mennesker som vil ta imot. Vil du?

For av nåde er dere frelst, ved tro. Det er ikke deres eget verk, det er Guds gave. Det hviler ikke på gjerninger, for at ikke noe menneske kan rose seg.Efeserne 2.8

Vil du?

Vil du la Jesus være din Frelser og Herre? La han få dine feiltrinn, slik at du kan få hans renhet og et liv sammen med Gud? Det er en gave, helt gratis! Det er hva nåde betyr, at du og jeg ikke på noe som helt vis kan kjøpe oss til vennskap med Gud. Verken med penger eller med gode gjerninger.

  • Vårt første steg er å innrømme våre feiltrinn, at vi er skitne, har syndet mot Gud.
  • Så må vi vende oss til Gud å be om tilgivelse, hjelp og renselse, og ta imot Jesus som Herre i livet vårt.
  • Da tilgir Gud oss og gjør oss helt rene.
  • Nå, endelig, kan du også begynne å leve livet omvendt, gå i retning av himmelen!

For dersom du med din munn bekjenner at Jesus er Herre, og i ditt hjerte tror at Gud reiste han opp fra de døde, da skal du bli frelst!Romerne 10.9

For så høyt har Gud elsket DEG at Han gav sin sønn, den eneste, for at Du, når DU tror på Jesus, ikke skal gå fortapt men ha evig liv.;Johannes 3.16

Mer i denne kategorien « Vedtekter av 8. april 2016